tips-and-tricks

Tips and Tricks


Υπολογιστής και υγεία: 12 κολπάκια και τι να προσέχετε!

Δείτε τι κολπάκια μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε, όσο γίνεται, μελλοντικά προβλήματα υγείας εξαιτίας του υπολογιστή!

 1. Φροντίστε η οθόνη να είναι σχετικά ψηλά, για την ακρίβεια στο ύψος του κεφαλιού, ώστε να μην αναγκάζεστε να καμπουριάζετε κοιτάζοντάς την.
  Έτσι αποφεύγετε την κύρτωση (καμπούρα).
 2. Φροντίστε πίσω και γύρω από την οθόνη να μην υπάρχει τοίχος, αλλά να υπάρχει βάθος.
  Δουλεύοντας αρκετή ώρα, να έχετε το νου σας να παίρνετε τα μάτια της απο πάνω της για λίγο και να εστιάζουν τα μάτια σας σε αυτό το βάθος (σε αντικείμενα μεγαλύτερης απόστασης).
 3. Φροντίστε να αγοράσετε μια καλή οθόνη, με καλές προδιαγραφές και ποιοτική αποτύπωση. Επίσης, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα Mhz.
 4. Ρυθμίστε την φωτεινότητα της οθόνης να μην είναι δυνατή. Επίσης, φροντίστε να υπάρχει απαλός φωτισμός στον χώρο σας και να μην σας βαράει λάμπα στα μάτια. Τέλος, βάλτε την οθόνη σε σημείο, που σε συνδυασμό με το φωτισμό, να μην γυαλίζει.
 5. Μην έχετε μεγάλη οθόνη πολύ κοντά σας. Φροντίστε να κρατάτε τη μέγιστη απόσταση, σε βαθμό όμως που να είναι ευδιάκριτα τα πάντα(γράμματα, κείμενα, κλπ), χωρίς δυσκολία.
 6. Επισκευάστε ή αλλάξτε αμέσως την οθόνη σας αν την αισθάνεστε να τρεμοπαίζει. Το ίδιο αν, ενώ προσπαθήσατε να την ρυθμίσετε, μετά από κάποια ώρα σας κουράζει τα μάτια ή πονάει το κεφάλι σας.
 7. Αν ξοδεύετε αρκετές ώρες στον υπολογιστή, όταν κάνετε διάλλειμα ή πείτε να "ξελαμπικάρετε" λιγάκι, μην στρωθείτε στην τηλεόραση ή πχ στο playstation (που έχει να κάνει πάλι με οθόνη)! Επίσης, μην πάτε πάλι σε κάτι που θέλει καρέκλα. Βγείτε μια βόλτα! Τέλος, φροντίστε να κάνετε συχνά - πυκνά διαλλείματα.
 8. Φροντίστε η καρέκλα σας να είναι αναπαυτική και να κάθεστε με τρόπο που να σας "κρατάει" όρθιο και να μην σας "σπρώχνει" σε στάση καμπούρας.
 9. Αποφύγετε να φοράτε ακουστικά - ψείρες. Καλό είναι οτιδήποτε ακούτε, να το ακούτε απο ηχεία υπολογιστή. Τώρα σε περιπτώσεις που επιβάλλετε η ησυχία, τότε αναγκαστικά.
 10. Αν δεν αθλήστε και η δουλειά σας είναι στον υπολογιστή, φροντίστε να βρείτε ένα άθλημα - σπορ με το οποίο να ασχολήστε συχνά. Επίσης να τρώτε υγιεινά και ιδιαίτερα να πίνετε γάλα καθημερινά.
Παίξε Youtube και με κλειδωμένο κινητό

Ναι μπορείς να προβάλλεις βίντεο, τραγούδια ή τις αγαπημένες σου σειρές και να έχεις το κινητό σου κλειστό. Η λύση είναι απλή δωρεάν και μπροστά στα μάτια σου. Λέγεται Firefox και αποδεικνύει για πολλοστή φορά πόσο δυνατός αντίπαλος είναι στο terrain των browser.

Πόσες φορές ανησύχησες για την μπαταρία σου γιατί σ' αρέσει να βλέπεις βιντεάκια στο YouTube και όσες φορές κι αν προσπάθησες να κάνεις οικονομία κλειδώνοντας την οθόνη απλά έκλεισες και την αναπαραγωγή;

Πρέπει να είσαι fox για να σκεφτείς μια τόσο απαραίτητη λειτουργία για τα κινητά. Ο Firefox είναι απλά αλεπού και προς το παρόν ο μόνος που παίζει σε background χωρίς καμία απολύτως ρύθμιση.

Χρήση μιας άδειας Autocad σε πολλούς χρήστες νόμιμα

Έχεις μία άδεια ή περισσότερες αλλά δεν σου φτάνουν για να κάνεις την δουλειά σου στην επιχείρησή σου; Οι χρήστες σου κάνουν μικρή χρήση του Autocad μέσα στη μέρα; Θα ήθελες όλοι οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μία άδεια Autocad;

H λύση είναι απλή και νόμιμη και είναι η εξής:

 1. Στήνεις έναν υπολογιστή με σχετικά καλά χαρακτηριστικά. Κυρίως πολύ μνήμη (4 GB, 32bit λειτουργικό ή 8 GB, 64 bit λειτουργικό) και γρήγορο επεξεργαστή (core2duo ή quad). Ανεξάρτητη κάρτα γραφικών (όχι onboard), χωρίς όμως ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας και η λύση που περιγράφουμε δεν κάνει χρήση επιταχυντή γραφικών.
 2. Ενεργοποιείς στον συγκεκριμένο Η/Υ δυνατότητα απομακρισμένης πρόσβασης (remote desktop connections).
 3. Δίνεις την δυνατότητα σε έναν χρήστη, ο οποίος θα πρέπει να είναι administrator, να έχει δυνατότητα απομακρισμένης πρόσβασης στον Η/Υ.
 4. Εγκαθιστάς το Autocad ή μεταφέρεις την άδεια που έχεις από άλλον υπολογιστή, στον υπολογιστή που μόλις περιγράψαμε (με το utility που έχει το autocad: licence transfer utility).
 5. Δίνεις ένα εύκολο και σχετικό όνομα στον παραπάνω υπολογιστή, π.χ autocad1, cadpc1, common1, κτλ.
 6. Τον βάζεις σε όποιο σημείο του γραφείου σου θέλεις. Δεν χρειάζεται να δεσμεύει κάποια θέση εργασίας. Βάλτον στο υπόγειο, στο γκαράζ, στo wc. Αρκεί να έχει ρεύμα και δίκτυο.
 7. Άνοιξέ τον...
Δωρεάν site από τον ΟΤΕ για επαγγελματίες

Πολλοί είναι αυτοί που είδανε την διαφήμιση του ΟΤΕ σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας site με το ελάχιστο κόστος των 130,8€ έως 154,8€ για το επόμενο έτος ανάλογα αν είστε πελάτες ΟΤΕ ή όχι.

Εμείς λέμε ναι, γιατί όχι, αφού με τόσα λίγα χρήματα μπορείτε να φιλοξενήσετε την ιστοσελίδα σας.

Η συγκεκριμένη κίνηση του ΟΤΕ σας προσφέρει μέσα από έναν sitebuilder μια ιστοσελίδα, όπου δεν παίρνει μέρος στην κατασκευή της ανθρώπινος παράγοντας.

Αυτό σημαίνει πως με τις δικές σας δυνατότητες και γνώσεις θα ανεβάσετε το υλικό σας (φωτογραφίες, κείμενα...), κι ίσως χρειαστεί και να το επεξεργαστείτε. Όπως για παράδειγμα να μικρύνεται κάποια εικόνα για να μπει σωστά στον sitebuilder της parallels που προσφέρει ο OTE.

Είναι μια οικονομική λύση που με λίγη προσπάθεια από μέρους σας μπορεί να δώσει την εικόνα ενός ολοκληρωμένου site.

Εδώ όμως εντοπίζονται κάποια ερωτήματα-αγκάθια που καλό είναι να τα λάβεται υπόψη σας:

 • Αν κάποια στιγμή θέλετε να φύγετε από τον ΟΤΕ για τον οποιοδήποτε λόγο (πχ. οικονομικότερο πάγιο από forthnet Hol Wind, συνδυαστικές προσφορές των άλλων εταιριών ή ασυμφωνία σε κάποιο θέμα), μπορείτε να πάρετε το site σας και να το φιλοξενήσετε αλλού;
 • Αν θέλετε να φέρετε μια νέα λειτουργία ή ν΄αναβαθμίσετε τον κώδικα της ιστοσελίδας σας είναι εφικτό;

Πιστεύουμε λοιπόν πως η λύση του ΟΤΕ είναι καλή και αξιοποιήσημη με συγκεκριμένο πλάνο και την θέλουμε κι εμείς για τους πελάτες μας.

Επίσης μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην προσθήκη του υλικού και να σας κατευθύνουμε στο πώς μπορεί να γίνει καλύτερα.

Στον αντίποδα βρίσκεται βεβαίως το mini intelligent που με 30€ παραπάνω μπορεί να σας προσφέρει τις υπηρεσίες που σας προσφέρει το πακέτο του ΟΤΕ με καταφατική απάντηση στα ερωτήματα-αγκάθια.

Καθάρισμα Υπολογιστή

Η θερμότητα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός των υπολογιστών (μετά το νερό), και η σκόνη που μαζεύεται στο εσωτερικό ενός PC όχι μόνο θερμαίνει επιπλέον τα ηλεκτρονικά, μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής τους, αλλά μπορεί να κολλήσει και τους ανεμιστήρες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον εξοπλισμό. Αν θέλετε τον υπολογιστή σας σαν καινούριο, καλό είναι να τον καθαρίζετε κάθε 6 με 12 μήνες.

Πώς να καθαρίσετε το πληκτρολόγιό σας:

 1. Καταρχάς πρέπει να αποσυνδέσετε το πληκτρολόγιο από τον υπολογιστή.
 2. Γυρίστε το ανάποδα και τινάξτε το ελαφρά.
 3. Στη συνέχεια, φυσήξτε δυνατά ανάμεσα στα πλήκτρα, ή για κάτι ακόμα πιο αποτελεσματικό, στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα με συμπιεσμένο αέρα και ειδικό στόμιο για αυτήν ακριβώς τη δουλειά.
 4. Στη συνέχεια, περάστε τα σημεία ανάμεσα στη πλήκτρα με μια μπατονέτα, με οινόπνευμα ή με ένα ήπιο καθαριστικό γενικής χρήσης.
 5. Αν τρώτε συχνά μπροστά στον υπολογιστή, μπορείτε να εφοδιαστείτε με ένα ειδικό προστατευτικό.
Φόρτιση Μπαταρίας

Πριν την πρώτη χρήση, φορτίστε την μπαταρίας ενώ βρίσκεται στον υπολογιστή πλήρως στο 100%. Κατόπιν, εκφορτίστε την έως το 15% περίπου και φορτίστε την ξανά. Οι νέες μπαταρίες είναι τεχνολογίας Lithium – Ion και άρα δεν έχει το φαινόμενο μνήμης. Το να την εκφορτίζεται πλήρως, μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα, διότι την φέρνει στα όρια της αντοχής της.

Αντί αυτού, η σωστή χρήση επιβάλλει να κάνετε περιοδικές εκφορτίσεις έως το 20%-30% και συχνές φορτίσεις. Η μπαταρία δεν πρέπει να μένει μόνιμα στην τροφοδοσία, αλλά να χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά γίνεται. Η μπαταρία μπορεί να αφαιρείται από τον υπολογιστή σας υπό προϋποθέσεις:
 • αρχικά πρέπει να είναι πλήρως 100% φορτισμένη,
 • η αφαίρεση μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που το CPU (επεξεργαστής) και ο σκληρός δίσκος ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από τους 60οC (παιχνίδια, γραφικές και αρχιτεκτονικές επεξεργασίες, κ.α.),
 • η υψηλή θερμοκρασία είναι ο ποιο σοβαρός λόγος μείωση της ζωής της μπαταρίας.
Δεν λειτουργεί ο χάρτης της Google

Τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει προβλήματα στους χάρτες της GOOGLE. Στην ουσία κάνουν αχνή την οθόνη και αναφέρουν ένα σφάλμα ''Ωχ κάτι πήγε στραβά".

Στην ουσία είναι ένα javascript error που πετάει η Google, γιατί έχει αλλάξει πλέον την πολιτική της στο θέμα χρεώσεων και παροχής υπηρεσιών. Πλεόν χρειάζεται ένα API KEY το οποίο θα πιστοποιεί τον χρήστη- προγραμματιστή. Το API KEY το δημιουργείτε εδώ. Ακολουθήστε τα βήματα για να δώσετε restrictions, να μην χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές το API KEY σας, γιατί πλέον η GOOGLE σας υποχρεώνει να βάλετε την πιστωτική σας κάρτα για να κάνετε χρήση των δωρεάν API.

Σε κάθε περίπτωση με κόστος 15€, μπορούμε να σας λύσουμε το πρόβλημα άμεσα χωρίς να κάνουμε χρήση της πιστωτικής σας κάρτα.

Αίτημα επιδιόρθωσης Google map

Δεν μπορώ να στείλω mail με outlook 2007

Τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει προβλήματα στην αποστολή email με το outlook 2007. 

Οι περισσότεροι clients (outlook 2007..) έχουν απενεργοποιήσει το ξεπερασμένο πρωτόκολλο ασφαλείας, TLS 1.0 και το Microsoft Outlook απαιτεί το v. 1.0 για σύνδεση σε ορισμένες εκδόσεις των Windows. 

Προτιμώμενη λύση
Για να επιτρέψετε στο Outlook να συνδέσει TLS πάνω από 1,2 και να διατηρήσει τη συμμόρφωση με PCI, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το IIS Crypto, ένα δωρεάν εργαλείο από την Nartac.