Συχνές ερωτήσεις

FAQ

Συχνές ερωτήσεις


Τι κάνω σε περίπτωση που έχω κολλήσει ιό;
Υπάρχουν εταιρίες οι οποίες εμπορεύονται στο διαδίκτυο προγράμματα προστασίας κατά των ιών. Στους διαδικτυακούς τόπους των εταιριών αυτών υπάρχουν εφαρμογές, κάποιες εκ των οποίων κάποιες είναι διαθέσιμες δωρεάν, οι οποίες "καθαρίζουν" τον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, ένα antivrus που μπορείτε να "κατεβάσετε" δωρεάν, είναι το Microsoft Security Essentials. Καλό λοιπόν, θα ήταν να έχετε ένα τέτοιο πρόγραμμα στον υπολογιστή σας για να είναι ασφαλή τα αρχεία σας.
Τι κάνω σε περίπτωση που το pc κλείνει μόνο του;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι ο ανεμιστήρας(-ες) δεν είναι φραγμένος. Για παράδειγμα, ο ανεμιστήρας ενός laptop παίρνει αέρα από την κάτω πλευρά οπότε είναι πιθανό να ρουφήξει σκόνη. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο "στρώμα" σκόνης το οποίο να εμποδίζει τη ροή του αέρα στο εσωτερικό του υπολογιστή. Ένας άλλος λόγος, είναι το τροφοδοτικό του υπολογιστή. Με το καιρό, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος "φθείρεται", με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να επανακκινήται από μόνος του μέχρι που φτάνει στο σημείο όπου δεν ξανανοίγει. Τέλος, ελέξτε την μνήμη RAM του υπολογιστή σας μήπως προέρχεται από κει το πρόβλημα. Καλό θα ήταν εάν δε γνωρίζετε, να φωνάξετε κάποιον ειδικό.
Τι κάνω σε περίπτωση που δεν λειτουργεί σωστά το pc;

Κάποιες φορές ένα πρόγραμμα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Κι αυτό μπορεί να οφείλεται στον υπολογιστή και όχι στο πρόγραμμα. Μερικές συμβουλές από μας είναι οι εξής:

  • Τερματίστε την λειτουργία του υπολογιστή και ξανανοίξτε τον μετά απο 10-20 δευ/τα. Αν δουλεύει κανονικά σημαίνει πως η μνήμη ή ο σκληρός δίσκος έχουν αρχίσει να "κρασάρουν".
  • Ενημερώστε (update) το λειτουργικό σας σύστημα (Windows 7/Vista/XP κλπ).
  • Ενημερώστε το λογισμικό σας (software) ή το υλικό του υπολογιστή (hardware).
  • Υπάρχουν drivers για την ενημέρωσή τους. Σιγουρευτείτε πως δεν έχετε ιό στο μηχάνημά σας.
  • Κάντε format στον υπολογιστή. ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που γίνει αυτο, θα διαγραφούν όλα όσα έχετε στον σκληρό δίσκο, γι' αυτό καλό θα είναι να κάνετε ένα back-up πρώτα.
Τι είναι ένα site;
Site ή αλλιώς ιστότοπος είναι μία συλλογή ιστοσελίδων (web pages), οι οποίες έχουν περιεχόμενο (φωτογραφίες, κείμενο, βίντεο κλπ) και αλληλοσυνδέονται, ώστε να μπορεί ο χρήστης να μεταβεί από τη μία ιστοσελίδα στην άλλη με ένα κλικ.
Τι είναι το domain name;
Το domain name (όνομα διαδικτύου) είναι η διεύθυνση μίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, www.webintel.gr. Κάθε μέρος ενός domain name παρέχει συγκεκριμένες πληροφορίες οι οποίες διευκολύνουν τον browser (φυλλομετρητή) να εντοπίζει την ιστοσελίδα που ψάχνουμε.
Τι είναι το hosting;
Αφού κατοχυρώσουμε λοιπόν το domain name της ιστοσελίδας μας, θα πρέπει να την "ανεβάσουμε" στο διαδίκτυο, ώστε να είναι ορατή στους χρήστες. Το web hosting είναι μία υπηρεσία η οποία επιτρέπει στους κατόχους μίας ιστοσελίδας να την αναρτήσουν στο διαδίκτυο και να την διατηρήσουν on-line για όσο καιρό επιθυμούν. Η φιλοξενεία των ιστοσελίδων γίνεται μέσω server. Οι servers είναι κατά μία έννοια αποθηκευτικοί χώροι ιστοσελίδων, οι οποίοι συνδέονται στο internet μέσω γραμμών επικοινωνίας.
Τι χρειάζομαι για να φτιάξω site;
Όπως αναφέραμε παραπάνω, χρειάζεται ένα domain name, η ενοικίαση server για το web hosting της ιστοσελίδας σας και φυσικά ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων (web designer) για την κατασκευή της. Καλύτερο για εσάς θα είναι να διαθέτετε υλικό όσον αφορά την επιχείρησή σας, την δουλειά σας κλπ.