Γονική προστασία

«Ψάρεμα» στο διαδίκτυο

Γονική προστασία


   Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ακούσετε περιπτώσεις που δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα σε παιδιά, λόγω της ανεξέλεγκτης πλοήγησης στο διαδίκτυο. Κάποιες φορές οι περιπτώσεις αυτές δεν σταματούν στην ψυχική ή ψυχολογική ζημιά, αλλά πάνε ακόμα παραπέρα.

   Phishing είναι η απόπειρα που μπορεί να κάνει κάποιος για να... «ψαρέψει» προσωπικά σου δεδομένα στο διαδίκτυο. Σίγουρα κάποια στιγμή σου έχει συμβεί χωρίς ίσως να το έχεις καταλάβει.

«Ψάρεμα» στο διαδίκτυο «Ψάρεμα» στο διαδίκτυο

Πώς γίνεται;

   To phishing γίνεται με τη αποστολή κάποιου ψεύτικου παραπλανητικού μηνύματος (συνήθως e-mail), πολλές φορές δελεαστικού, για να σε ξεγελάσει, του οποίου ο πραγματικός αποστολέας δεν είναι αυτός που φαίνεται. Το μήνυμα αυτό αποσκοπεί στο να σε πείσει να δώσεις προσωπικά σου δεδομένα ή να πατήσεις σε κάποιο σύνδεσμο (link), που στην πραγματικότητα δεν είναι «αθώος» (π.χ. είναι δυνατό «πατώντας» τον σύνδεσμο να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σου κακόβουλο ή κατασκοπευτικό λογισμικό).

«Ψάρεμα» στο διαδίκτυο «Ψάρεμα» στο διαδίκτυο

Τι δείχνουν οι έρευνες;

   Το 29% των παιδιών ηλικίας 9-16 που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην Ευρώπη, έχουν στο παρελθόν επικοινωνήσει από κοντά με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο. Το 8% των παιδιών έχουν συναντήσει από κοντά κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Το 1% των παιδιών αυτών (ή 1 στα 7 από αυτά που είχαν τέτοια συνάντηση) ενοχλήθηκαν από αυτού του είδους την εμπειρία. To 9% των παιδιών ηλικίας 11-16 ετών έπεσαν θύματα παράνομης χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων (7% παραβίαση κωδικών και 5% παραβίαση άλλων προσωπικών δεδομένων), ή θύματα οικονομικής απάτης (2%).

Πηγή: Έρευνα του Δικτύου EU Kids Online (http://www.eukidsgreece.gr/)

Έχουμε την λύση και την εφαρμόζουμε απομακρυσμένα με 25€ σε κάθε συσκευή σας για να προστατεύεστε.

  • Κάτω από την ομπρέλα της CISCO
  • Με σύστημα που μαθαίνει μόνο του καθημερινά από παγκόσμια συμβάντα σε κάποια δις υπολογιστών
  • Με εφαρμογή σε όλες τις συσκευές και πόρτες ΠΑΝΤΟΥ
  • Σταματάει phishing, malware και ransomware νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα